Liderul PNL Crin Antonescu a criticat dur intervenţiile în problemele justiţiei ale premierului Ponta şi ale preşedintelui Băsescu. Antonescu este de părere că Justiţia trebuie lăsată să lucreze pentru cetăţean şi nu trebuie implicată în răfuielile personale ale politicienilor.

"Au fost mesaje de forţă adresate opiniei publice care să spună Eu controlez mai mult sau Eu sunt încă stăpân", a spus Antonescu. "Dacă în cazul premierului Victor Ponta nădăjduiesc că e doar o greşeală, în cazul preşedintelui e clar o practică", a insistat preşedintele PNL.

"Uităm de cetăţean care este beneficiarul actului de justiţie. Vorbim prea des de parchete ca despre un mijloc care au trebui să deservească unul sau altul din grupurile politice. Trebuie să ştim că nu doar aceştia trebuie deserviţi de justiţiei, ci cetăţenii sunt cei care susţin prin taxele lor salariile considerabile ale magistraţilor", a declarat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

„Nu mă leagă nimic din trecut şi nici de Traian Băsescu, dar am o legătură cu premierul Victor Ponta. Şi îi spun că oricine încearcă să intimideze, să influenţeze în România o instanţă va avea în mine un adversar puternic. Victor Ponta ştie acest lucru de la mine dinainte de a forma USL , îl ştie din spiritul formării USL, îl ştie din miile de kilometrii parcurşi alături de el prin ţară că „Dreptate până la capăt” nu înseamnă preluarea Justiţiei, Ştiu că Victor Ponta ştie asta şi ştie şi poziţia mea", a mai afirmat liderul liberal.

"Azi suferim de pe urmă trocului la numirea procurorilor şefi de la Parchetul General şi de la DNA. Trebuiau puşi oameni deasupra oricăror bănuieli şi nu persoane afiliate. Azi se vede că PNL atunci când a decis să cedeze Ministerul Justiţiei a făcut bine. În baza unui asemenea sistem de troc, de lotizare a conducerii parchetelor PNL se retrage", a avertizat Antonescu.