Decizie înţeleaptă, am putea spune, a conducerii centrale a PSD. Deşi social democraţii ploieşteni stăteau cu sufletul la gură aşteptând ca liderii naţionali să anunţe numele candidatului PSD la Primăria Ploieşti, desemnarea acestuia se mai lasă aşteptată.

Astfel, după o analiză amănunţită a situaţiei, conducerea centrală a PSD a decis ca la Ploieşti desemnarea candidatului să se facă după un nou sondaj de opinie. Liderii partidului doresc o consulatare mai amplă a membrilor de partid şi societăţii civile în aşa fel încât şansele PSD de a câştiga Primăria Ploieşti să fie maxime.

Vă reamintim că săptămâna trecută conducerea judeţeană a PSD l-a desemnat pe senatorul Daniel Savu drept candidat, în urma unui sondaj de opinie realizat de partid. Nominalizarea a stârnit nemulţumiri în organizaţia municipală. A fost convocat Biroul Politic Municipal care, prin vot secret, a "testat" cei doi posibili candidaţi. Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti şi actualul primar interimar al municipiului, a obţinut 18 voturi, iar senatorul Daniel Savu doar 4. Rezultatul a fost comunicat PSD Prahova, iar conducerea naţională a partidului, întrunită la Sinaia într-un Comitet Naţional Executiv trebuia să analizeze situaţia de la Ploieşti şi să desemneze cel mai bun candidat.

Aşa că, numele oficial al candidatului PSD se mai lasă aşteptat. Conform surselor din partid, noul sondaj va fi realizat în maxim două săptămâni.