Liderii judeţeni ai PSD, parlamentarii partidului şi conducerea centrală social-democrată se vor reuni, joi şi vineri, la Sinaia şi Braşov, pentru a discuta strategia politică din alegerile locale şi obiectivele parlamentare pentru noua sesiune de primăvară. La întâlnire va fi discutată şi situaţia candidaturii la Primăria Ploieşti, conducerera judeţeană a PSD preferând să prezinte liderilor naţional rezoluţia PSD Ploieşti. Vă reamintim că luni în cadrul Biroului Politic Municipal Cristian Ganea a primit 18 voturi, în timp ce senatorul Daniel Savu doar 4. Liderii naţionali vor trebui să rezolve conflictul din organizaţia municipală desemnând cel mai bun candidat al PSD pentru Primăria Ploieşti

Principalele teme pe pe agenda PSD sunt:

1. Alianţa cu UNPR. Majoritatea social-democraţilor înclină spre liste separate. Momentul de slăbiciune al progresiştilor, după anchetarea lui Gabriel Oprea, ar putea să fie însă speculat de PSD prin obţinerea unor condiţii extrem de favorabile. Pe de altă parte, social-democraţii se tem să nu rămână izolaţi pe scena politică. În acelaşi timp, daca UNPR va merge separat atunci va rupe din voturile PSD pentru ca vor ţinti acelasi electorat de centru-stanga.

2. Va fi transat subiectul preşedinţiei Senatului. Deşi în continuare sunt opinii pro şi contra în grupul PSD de la Senat, nu s-a format o masă critică împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, astfel ca este de asteptat ca acesta sa ramana in continuare pe functie.

3. Subiectul alegerilor in doua tururi. Liviu Dragnea a spus ca PSD ia in calcul sa boicoteze alegerile daca se va trece la votul in doua tururi. Liderii social-democrati vor intoarce pe toate fetele optiunile partidului, inclusiv o posibila acceptare a propunerii PNL, precum si efectele pe care le-ar putea genera pentru partid schimbarea regulilor.

4. Strategia parlamentara. Deputatii si senatorii vor primi indicatii privind modul de comportament in Parlament in precampanie, marile prioritati legislative ale partidului si majoritatile care s-ar putea face/reface in Senat şi Camera Deputatilor. Pozitionarea fata de Guvernul Ciolos va fi una dintre cele mai importante discutii.

5. Lista provizorie a candidatilor la locale. O lista actualizata a candidatilor la primariile resedinta de judet si la sefiile Consiliilor Judetene este asteptata sa fie prezentata in sedintele PSD. Listele finale ar trebui sa fie gata la inceputul lunii martie.

6. Situatia financiara a partidului. Unul dintre conturile principale ale PSD, cel de la sediul central al partidului, este blocat în urma unei popriri în valoare de peste 55.000 de euro, impusă de Primăria Capitalei, pentru datorii de la lansarea lui Victor Ponta de pe Arena Naţională, din 2014.â

7. Deschiderea partidului către societatea civila prin sloganul “Vrem schimbare. PSD îţi dă puterea”. Social-democratii vor sa acorde locuri eligibile in Consiliile Locale unor persoane cu notorietate din fiecare judet.