Fostul premier Victor Ponta a declarat  că, în opinia sa, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este nevinovat în dosarul „Referendumul” aflat pe rolul ÎCCJ, adăugând că, în cazul unei condamnări definitive, decizia în privinţa rămânerii la şefia partidului îi aparţine acestuia şi formaţiunii sale.

„Cred că domnul Dragnea este nevinovat în dosarul în care a fost acuzat. Orice altceva nu am voie să comentez şi nu pot să comentez. (…) Am fost, am depus mărturie în instanţă, nu e o chestie politică, e o chestie că m-am dus în instanţă şi am vorbit ştiind, întâmplător, foarte bine ce s-a întâmplat în 2012. Restul lucrurilor nu pot să le comentez. Repet, opinia mea de cetăţean este că domnul Dragnea nu a încălcat nicio lege în 2012 pentru care să răspundă din punct de vedere penal”, a spus Victor Ponta, la DC News.

În opinia acestuia, în cazul în care se va ajunge la o condamnare definitivă a lui Dragnea, decizia pe linie politică îi aparţine acestuia.

„Aceasta este doar decizia domniei sale şi a PSD. Vreau să vă asigur că nu aştept, Doamne fereşte, să păţească ceva rău Dragnea să-i iau eu locul. Nici vorbă de aşa ceva”, a adăugat Ponta.