Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, după întâlnirea cu Victor Ponta la sediul formaţiunii, că fostul premier nu intenţionează să plece din partid, nu îşi va face un altul, iar fundaţia pe care acesta doreşte să o înfiinţeze este o acţiune a sa personală, dar pe care el o va sprijini.

„În primul rând, am vrut să ne vedem şi faţă în faţă, am convenit de ieri că va fi o întâlnire scurtă, el a trebuit să plece la aeroport, a plecat din ţară. Rămâne să ne vedem din nou săptămâna viitoare. În mare, nu pleacă din PSD Victor Ponta, nu îşi face alt partid Victor Ponta. Fundaţia pe care a înfiinţat-o este o acţiune a lui, în care eu îl sprijin. Îl ajut cu tot ce pot, în limitele legii şi în limitele bunului simţ. În primul rând, îl sprijin moral, adică îl încurajez să meargă mai departe cu această fundaţie”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că „orice coleg e liber să se alăture fundaţiei, cu o singură condiţie: să nu afecteze activitatea pe care trebuie să o aibă în partid”. ”PSD, în 2016, este conectat la foarte multe acţiuni”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, fundaţia „de care s-a tot vorbit atât” este o structură care va avea foarte multă activitate externă şi, afirmă el, este firesc ca Victor Ponta să plece din ţară mai des.Pleacă într-o acţiune care este importantă”, a susţinut Dragnea.

În ceea ce priveşte implicarea lui Victor Ponta în activitatea partidului, preşedintele PSD a spus că fostul premier este dispus să se implice şi se va implica, va sprijini formaţiunea social-democrată.

„În perioadele în care va fi în ţară, va veni la Biroul Permanent Naţional. I-am spus că îl aştept la orice şedinţă a BPN sau Comitet Executiv, atunci când este în ţară. Victor este aşteptat la orice BPN atunci când va putea să vină. Victor nu va proceda aşa cum poate a procedat alt lider al acestui partid, să se supere pe partid, nu poate. PSD i-a dat foarte multe satisfacţii, foarte multe poziţii în statul român, nu are cum să uite asta şi nu va uita şi se va implica. Va sprijini partidul în acest an electoral”, a arătat liderul PSD.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, Dragnea a menţionat că Victor Ponta va candida pe listele PSD, la Gorj.

„Am vorbit deja de astă-toamnă, va candida pe listele PSD, la Gorj, acolo unde a candidat mereu”, a mai spus Dragnea.

La rândul său, Victor Ponta a declarat, la ieşirea din sediul formaţiunii social-democrate, că este membru PSD şi se pune la dispoziţia partidului atunci când i se cere acest lucru.

De asemenea, el a precizat că este mulţumit că s-a înţeles că fundaţia sa nu are un scop politic. „Fundaţia este un lucru foarte bun şi mă bucur că toată lumea a înţeles că se referă la nişte chestiuni care nu sunt politice”, a arătat Ponta.