Balanţa în Consiliul Local Ploieşti este înclinată de cei patru aleşi ai ALDE, un partid mititel apărut peste noapte pe scena politică. Oficial ALDE a fost la Putere până la momentul în care premierul Victor Ponta a demisionat de la şefia Guvernului, lăsând locul unui cabinet de tehnocraţi.

La Ploieşti, ALDE a condus (dezastruos spunem noi) Ploieştiul, reuşind „perfomanţa” de a nu finaliza proiecte finanţate pe fonduri europene care păreau aproape gata în urmă cu patru cinci luni.(Parcul Municipal, Hipodromul, reabilitarea blocurilor, etc)

ALDE Ploieşti a pierdut frâiele Primăriei Ploieşti în momentul în care liberalii au iniţiat un proiect de demitere a viceprimarului Iulian Teodorescu, reproşându-i acestuia proasta activitate. Proiectul a trecut la vot, iar reprezentanţii partidului lui Tăriceanu au început un joc ciudat, ceva de genul „suntem în Opoziţie , dar nu renunţăm la privilegiile Puterii”.

Spre exemplu, cei patru consilieri ALDE (Iulian Teodorescu, George Pană, Radu Mateescu şi Adrian Lupu) au lipsit, nemotivat, de la ultima şedinţă CL reuşind să încurce proiecte importante pentru dezvoltarea Ploieştiului.

Şi dacă oficial, ALDE Ploieşti mimează opoziţia, în realitate, reprezentanţii partidului rămân pe posturi călduţe în administraţia locală. Ba mai mult, consilierii ALDE sunt membri chiar şi în trei-patru adunări generale ale asociaţilor.

Şi pentru a vă demonstra că Opoziţia este doar de faţată, vă spunem că aleşii ALDE au condiţionat votul lor de obţinerea unui nou post de viceprimar, dar şi de primirea unor noi posturi de directori în fruntea unor instituţii din subordinea municipalităţii. Ba mai mult, reprezentanţii ALDE solicităm şi ceva posturi prin subordinea CJ Prahova (spre exemplu, cel de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti)

De asemenea, oficial ALDE Ploieşti cere schimbarea lui Emanuel Ilie, directorul Hale şi Pieţe (reprezentant tot ALDE), iar gurile rele susţin că schimbarea ar fi cauzată de faptul că Ilie nu ar mai fi „cotizat” ca pe vremuri la partid.

Sursele noastre mai susţin că în prezent, deşi un partid mititel, ALDE Ploieşti este divizat în două tabere:una moderată formată în jurul deputatului Graţiela Gavrilescu, care ar accepta să asigure buna desfăşurare a activităţii primăriei fără a pune condiţii, şi una dură, în jurul lui Iulian Teodorescu, fostul primar interimar al Ploieştiului, care consideră că ALDE merită orice post devenit vacant, deoarece fără voturile lor, activitatea municipalităţii nu prea se poate desfăşura.

În asemenea condiţii suntem curioşi ce vor spune alegătorii atunci când vor descoperii jocul dublu făcut de reprezentanţii ALDE din Ploieşti, cei care sunt autorii morali ai dezastrului cu care se confruntă municipiul în acest moment...