Fostul ministru Monica Iacob Ridzi, condamnată definitiv la 5 ani de închisoare, a transmis o scrisoare după ce Klaus Iohannis i-a refuzat graţierea.

Ridzi spune că Iohannis are "o piatră în loc de inimă", că a crezut că preşedintele României va renunţa la "haina de gheaţă" şi a făcut apel la cei doi copii ai săi, potrivit Romania TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în 3 decembrie cererea de graţiere formulata de fostul ministru Monica Iacob-Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie 2015, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. În 28 mai, soţul Monicăi Iacob Ridzi, primarul din Petroşani Tiberiu Iacob Ridzi, anunţa că a depus o cerere de graţiere în numele soţiei sale, document în care au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât şi situaţia celor doi copii ai cuplului.

Monica Iacob Ridzi a invocat în cererea de a părăsi Spitalul Penitenciar Jilava faptul că are doi copii, respectiv o fetiţă de un an şi şapte luni şi un băiat în vârstă de cinci ani. În susţinerea cererii de graţiere, fostul ministru a depus mai multe documente, între care şi o dovadă că suferă de o boală hematologică, iar din cauza imunităţii scăzute, orice infecţie pe care ar putea să o ia în penitenciar i-ar putea fi fatală.