Alianţa politică dintre PSD şi ALDE nu prea mai funcţionează la Ploieşti. Iar dacă aparent liderii celor două partide susţin contrariul, în realitate zilele coaliţiei dintre cele două formaţiuni politice sunt numărate.

După eşecul iluminatului ornamental de sărbători, social democraţii nu mai sunt dispuşi să înghită erorile de administraţie făcute de Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuţii de primar, iar în modul în care pesediştii s-au implicat pentru a rezolva problema demonstrează că PSD se pregăteşte deja de alegerile locale de anul viitor.

În plus, Cristian Ganea, cel mai nou viceprimar al Ploieştiului şi în acelaşi timp preşedintele organizaţiei municipale a PSD, nu se sfieşte să spună lucrurilor pe nume şi să critice sincopele din administraţia locală.  Ganea consideră că nu există o coordonare şi o colaborare între direcţiile şi instituţiile din subordinea municipalităţii şi pare dispus să îşi asume responsabilitatea de a încerca să pună lucrurile pe un făgaş normal.

”Nu sunt încântat de modul în care instituţiile subordonate Primăriei Ploieşti comunică între ele şi de câte probleme sunt la nivelul administraţiei publice locale. Am fost numit viceprimar de numai două săptămâni şi nu am avut timp să rezolv rezolv prea multe probleme”, a declarat viceprimarul Ganea.

De altfel, el nu sfiit să treacă peste autoritatea primarului interimar şi să pună la aceeşi masă consilierii locali din toate partidele şi şefii din administraţia locală pentru a rezolva, chiar şi parţial, problema iluminatului public ornamental.

Aceeaşi atitudine a avut-o şi Iolanda Băzăvan, cel de al doilea viceprimar PSD, la momentul crizei de anestezişti de la Spitalul de Pediatrie, criză aparută tot într-un moment de concediu al lui Iulian Teodorescu.

În astfel de condiţii, ne întrebăm ce nevoie mai are Ploieştiul de un primar interimar dacă viceprimarii sunt cei care caută soluţii pentru crizele din administraţie.