Graţiela Gavrilescu, copreşedintele ALDE Prahova, s-a arătat uimită de zvonurile privind o posibilă schimbare a lui Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului. Gavrilescu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că nu crede un astfel de zvon. "Ar trebui să se facă o coaliţie între PNL şi PSD. Eu nu cred că acest lucru se va întâmpla pentru că şi-ar face singuri o defavoare”, a spus fostul ministru al Mediului.

Graţiela Gavrilescu a părut uşor deranjată de întrebările jurnaliştilor legate de posibila schimbare a colegului său de partid, semn că aflase câteceva despre isprăvile aleşilor ALDE din Consiliul Local Ploieşti.

De altfel, zvonurile despre posibila revocare a lui Teodorescu au fost alimentate de atitudinea consilierilor ALDE la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Ploieşti. Spre exempu, cei 3 consilieri ALDE au încercat să "îşi arate muşchii", votând împotriva unor proiecte susţinute de PSD. În plus, au depăşit orice limită politică, în momentul în care au început să vâneze orice oportunitate: AGA, CA sau orice altă posibilă numire.

Ultima dorinţă a celor de la ALDE a fost legată de locurile PSD din AGA de la SGU, locuri devenite vacante prin restragerea consilierilor Cristian Ganea,devenit viceprimar, şi George Botez (demisionat). Propunerea lui Adrian Lupu(ALDE) pe locurile vacante din AGA de la SGU a iritat atât social democraţii,cât şi liberalii din opoziţie.

Chiar şi senatorul PSD Daniel Savu, prezent la şedinţă, nu s-a sfiit să întrebe "când s-a rupt Coaliţia la Ploieşti"