Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat luni, 23 noiembrie, că toţi secretarii de stat ai partidului din guvernarea precedentă au demisionat.

„Aşa cum spuneam săptămâna trecută, şi pentru a întări statutul de singur partid de Opoziţie care funcţionează cu un grup consistent în Parlament — ALDE, toţi secretarii de stat din guvernarea precedentă şi-au prezentat demisiile. Au mai fost două sau trei cazuri de colegi care au rămas pentru că au fost solicitaţi de miniştri să rămână, fiind singurii care cunoşteau cum să meargă lucrurile mai departe. Îşi vor prezenta şi aceştia demisia, dacă nu au făcut-o deja. Urmează ca premierul Cioloş să semneze şi să publice aceste demisii, aceste decizii”, a declarat Constantin, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că foştii secretari de stat ai ALDE ocupă funcţii de conducere în departamentele partidului şi vor monitoriza programul actual de guvernare.

„În felul acesta, cred că nu facem altceva decât să întărim departamentele care funcţionau în cadrul partidului. Toţi colegii ocupă funcţii de conducere şi în perioada următoare vom monitoriza atent programul de guvernare. Aşteptăm să vedem care sunt completările pe care le va aduce Guvernul până pe data de 15 decembrie, astfel încât să încercăm să ne asigurăm că măsurile pe care le-am luat în guvernarea precedentă şi care sunt absolut necesare pentru mediul de afaceri se vor menţine. Vom atrage atenţia de fiecare dată când se va face o greşeală şi când o măsură care nu este în interesul politicii pe care noi o promovăm se încearcă a fi promovată”, a adăugat Constantin.