În ciuda miilor de români care protestează în stradă, tot mai mulţi lideri social-democraţi încep să îşi arate susţinerea pentru proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană.

După ce prahoveanul Mircea Cosma, preşedintele PSD Prahova şi vicepreşedinte al social-democraţilor la nivel naţional, şi-a exprimat susţinerea pentru controversatul proiect, un alt pesedist apropiat al premierului Ponta îşi exprimă public opinia despre Roşia Montană.

"Ar fi o crimă să nu exploatăm aurul de la Roşia Montană", susţine deputatul ploieştean Sebastian Ghiţă. Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, parlamentarul a vorbit despre problema exploatării gazelor de şist şi a aurului de la Roşia Montană. "Gazele de şist reprezintă un proiect strategic economic şi politic. Exploatările de la Roşia Montană şi Certej sunt două oportunităţi economice. Avem în ţară cea mai mare mină de aur din Europa, avem aproape 50 miliarde USD echivalent în aur. E o crimă să nu-l exploatăm", a declarat Sebastian Ghiţă.