Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a spus că nu are intenţia să taie din buget diferitele propuneri de majorare a salariilor sau deciziile deja luate de Parlament, dar a precizat că nici nu vrea să pună în pericol credibilitatea României prin elaborarea unui buget "fără consistenţă şi soliditate".

Afirmaţiile au fost făcute de Dacian Cioloş, duminică, după ce a anunţat componenţa Cabientului său, ca răspuns la întrebarea mass-media dacă este de acord cu majorarea de 10% a salariilor bugetarilor.

"Nu pot să spun acum, până când nu am o analiză a situaţiei bugetului. Ceea ce pot să spun - am spus-o şi partidelor - nu am intenţia să vin şi să tai din buget sau diferitele propuneri, decizii care au fost luate deja de Parlament. În schimb, nici nu vreau să pun în pericol credibilitatea României prin propunerea unui buget care să nu aibă suficientă consistenţă şi soliditate. Deci, în măsura în care construcţia bugetului o va permite, vreau să mergem cu acele măsuri care au fost decise de Parlament care au rolul de a îmbunătăţi atât mediul economic, cât şi nivelul de trai al salariaţilor", a spus el.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, OUG prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile tuturor bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări, aşa cum stabileşte un amendament al PSD.