Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Sighetu Marmaţiei, că mai este mai bine de un până la alegerile prezidenţiale, precizând că în acest timp nu este necesară preocuparea susţinerii unui candidat pentru bătălia electorală în cadrul USL-ului.

”Eu sunt, în calitate de preşedinte al partidului, interesat ca peste tot, în toate organizaţiile noastre din toate localităţile ţării să reuşim să ne unim forţele pentru că există mari bătălii politice în curs. Prima dintre ele şi una foarte importantă nu este despre alegeri, aşa cum discutăm foarte des. Ci este buna guvernare şi buna administrare a acestei ţări şi măsura în care suntem implicaţi în guvernare, la nivel central, la nivel local. Avem nevoie de toate energiile, de coerenţă, de unitate pentru ca cea mai mare parte măcar a angajamentelor noastre faţă de cetăţenii României să fie împlinită. În spaţiul public, mediatic mai exact, se discută de dimineaţă până seara despre cine va fi candidat, dacă o să mă susţină pe mine sau nu USL-ul în 2014. Parcă ar uita că până în 2014 mai este mai bine de un an, iar în acest an avem ceva mai bun de făcut decât să ne întrebăm în fiecare zi unii pe alţii <<ne susţineţi sau nu ne susţineţi>>”, a spus liderul liberal.

Acesta a insistat că ”bătălia de la alegerile prezidenţiale, oricum şi în orice formulă, se va da”.

Liderul PNL a explicat şi că există alte probleme mai importante şi urgente decât modificarea legii electorale, precum Roşia Montană sau Codul Silvic, dar că poate avea o discuţie pe această temă cu Liviu Dragnea, "din respect şi colegialitate".

"Din respect şi colegialitate voi purta discutia cu domnul Dragnea. Sunt lucruri mult mai importante decât modificarea legii electorale, dar dacă domnul Dragnea vrea să discutăm de îndată Legea electorală, o voi face pentru domnia sa", a mai Antonescu.