În urma şedinţei coaliţiei de guvernare, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că partidul pe care îl conduce doreşte să rămână la guvernare, iar coaliţia PSD-ALDE-UNPR funcţionează.

Liderul PSD a anunţat că are un nume de viitor premier, pe care îl va propune preşedintelui. "Vom face o propunere care să ţină cont de evoluţia şi dinamica din societate", a precizat Dragnea, care a refuzat să spună despre cine este vorba. Acesta a mai afirmat că aşteaptă ca reprezentanţii partidelor să fie chemate cât mai curând la discuţii la Cotroceni.

El a lasat sa se inteleaga faptul ca ar putea propune un tehnocrat, desi va fi greu acest lucru. Intrebat daca acesta ar putea fi Vasile Dancu, a refuzat sa raspunda.

"Va fi foarte greu sa propunem si sa sustinem un premier non-politic, va fi foarte greu", a mai spus Dragnea.

De asemenea el a exclus sa faca parte din viitorul Guvern.

Dragnea a mai anunţat că PSD nu este de acord cu alegerile anticipate, varianta propusă de PNL. "Nu agreăm propunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate, pentru că ar însemna să fie un guvern instabil, cu un premier interminar, în condiţiile în care trebuie adoptată legea bugetului, vine iarna", a declarat Dragnea.