Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că, dacă prin regionalizare nu se acordă mai multe şanse dezvoltării economice, aceasta nu merită făcută. Liderul PNL a declarat că nu are rost făcută regionalizarea doar pentru a rearanja administrativ unele oraşe.

"Facem regionalizarea, dacă reuşim s-o facem, pentru o mai bună dinamică economică, dacă nu reuşim prin regionalizare să dăm mai multe şanse dezvoltării economice ea nu merită făcută, asta este foarte clar. Pur şi simplu pentru a rearanja administrativ nişte capitale şi pentru a inventa nişte funcţii noi în nomenclatorul şi aşa foarte încărcat al acestui stat nu are rost. Dacă urmărim dezvoltarea economică nu putem să ţinem cont de criteriul etnic", a declarat Antonescu.

Potrivit acestuia, criteriile etnice nu pot sta la baza delimitării unei regiuni, această abordare nefiind naţionalistă şi nici antimaghiară.

"Din punctul meu de vedere nu criteriile etnice trebuie să stea la baza desenării unei regiuni sau alta. Am spus acest lucru şi colegilor din UDMR, nu este nici o poziţie naţionalistă, nu este nici o poziţie antimaghiară. Pur şi simplu nu de aceea facem regionalizarea", a mai spus liderul PNL.

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că minoritatea maghiară şi-a câştigat unele drepturi în România, acestea urmând să fie incluse şi în noua constituţie.

"UDMR-ul şi-a apărat de când face politică în România nişte drepturi pentru minoritatea pe care-o reprezintă, a câştigat nişte drepturi importante, suntem de acord cu ele, le-am introdus şi în proiectul de modificare a constituţiei, am ţinut cont de foarte multe solicitări rezonabile ale lor, dar cred că regionalizarea nu se poate face pe criterii etnice", a precizat preşedintele PNL.