Grupul consilierilor social democraţi din CL Ploieşti au emis un comunicat de presă în care explică modalităţile în care liberalii doresc să manipuleze ploieştenii cu scopul de a obţine avantaje electorale.

Publicăm integral comunicatul PSD Ploieşti:

"Consilieri locali social democraţi au refuzat în şedinţa de vineri să aprobe un proiect de hotărâre în cadrul Consiliului Local Ploieşti, proiect populist, menit să atragă capital electoral.

Scăderea preţului la gigacalorie,  propusă de aleşii PNL, reprezintă doar  o propunere de întoarcere în timp, într-o perioadă în care subvenţiile erau acordate pentru toată lumea, indiferent de venituri. Această propunere cu iz electoral a fost demonstrată ca fiind în afara legii. Nici compartimentul economic şi nici cel juridic din cadrul Primăriei Ploieşti nu au dat viza obligatorie acestui proiect, ceea ce a demonstrat nelegalitatea lui.

Conform  valorilor social democrate suntem interesaţi de problemele celor cu adevarat nevoiaşi şi deci, implicit, de ajutorarea celor care au probleme. Dar nu oricum, nu în orice condiţii şi, mai ales, nu cu încălcarea legii. Nu putem fi de acord ca în Ploieşti să existe o categorie favorizată de cetăţeni, cei care locuiesc în apartamentele care folosesc sistemul centralizat de termoficare, în timp ce toţi ceilalţi să rămână în afara ajutorului dat de primărie, aşa cum doresc liberalii.

Consilierii social democraţi doresc ca subvenţiile şi ajutoarele acordate din bani publici să meargă doar spre cei cu venituri mici, atât către cei care folosesc sistemul centralizat de termoficare cât şi către cei care se încălzesc cu gaze sau cu lemne şi care au nevoie de susţinere în perioada de iarnă, pentru a-şi putea plăti utilităţile.

Aleşii social democraţi vor vota orice proiect menit să sprijine persoanele cu venituri reduse. Nu dorim ca subvenţiile din bani publici să meargă spre persoanele care îşi permit să suporte costurile utilităţilor şi nici să subvenţionăm căldura în apartamente în care funcţionează societăţi comerciale. Nu dorim să mai existe discriminare între ploieştenii care locuiesc la bloc şi cei care locuiesc la case.

Rămânem în continuare deschişi dialogului şi dorim identificarea soluţiilor menite să asigure siguranţă materială celor cu adevărat nevoiaşi. Insă numai în condiţii de deplină legalitate!"