Deşi se stabilise că în caz de pluralitate de candidaţi se va efectua un sondaj de opinie care să stabilească favoritul liberalilor ploieşteni in cursa pentru câştigarea fotoliului de primar al Ploieştiului in anul 2016, aseară conducerea judeţeană a PNL Prahova a decis : Andrei Volosevici candidat, Fenichiu out, fără sondaje de opinie!

Motivul oficial al acestei decizii l-a constituit neincerederea candidatului Fenichiu în sondaje şi rezultatele lor dar şi, se pare, refuzul acestuia de a işi susţine partea financiară privind costurile unui asemenea sondaj.

Cert este că „zarurile au fost aruncate” iar Andrei Volosevici a fost ales drept candidat în lupta pentru primărie.

Referitor la nominalizarea sa, senatorul Andrei Volosevici a spus că: ”Este o decizie a colegilor mei. Am ales să nu particip la şedinţa în care s-a decis ca Biroul Permanent Judeţean să desemneze viitorul candidat pentru funcţia de primar al Ploieştiului, iar la şedinţa de astăzi eu nu am participat la vot. La baza acestei decizii a BPJ, în ceea ce priveşte desemnarea candidatului, au stat şi declaraţiile colegului meu Marius Fenichiu care a spus că el nu crede în acest sondaj. Nu am ce să vă spun mai mult. Eu mi-am exprimat public dorinţa ca împreună cu Marius Fenichiu să facem echipă la alegerile locale din 2016 şi îl aştept în continuare alături de mine. Acum dânsul va decide”.

Pe surse, se pare că nemulţumirea candidatului Fenichiu este extrem de mare, el promiţând să facă „dezvăluiri bombă” intr-o conferinţă de presă. In acelaşi timp, se pare că Fenichiu va incerca să participe competiţia electorală din anul 2016 din postura de candidat independent pentru funcţia de primar, considerând că are şanse foarte mari să câştige bătălia electorală.