Deputatul Elena Udrea a venit, vineri, din nou la Parlament pentru a-şi studia dosarul înainte ca membrii Comisiei juridice să se pronunţe asupra cererilor de urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă, declarând că se aşteaptă ca parlamentarii să stea până târziu pentru a vota arestarea sa.

"Aţi mai văzut pe cineva pentru care se încearcă arestarea pentru a treia oară în câteva luni de zile? Astfel de denunţuri sunt pe numele tuturor politicienilor. (...) Parlamentarii sunt în continuare extrem de speriaţi de ce li s-ar întâmpla lor, ca urmare mă aştept să stea din nou până la două noaptea, dacă este cazul, ca să voteze. Comanda din partea liderilor va fi să voteze, că domnul Dragnea are un dosar pe 11 şi are această presiune uriaşă, trebuie să facă ceea ce i se spune să facă", a spus Udrea.

Ea a arătat că este o coincidenţă foarte ciudată că se cere arestarea sa cu trei zile înaintea Congresului PMP, la fel ca fi precedenta dată când s-a cerut arestarea sa.

"E o coincidinţă foarte ciudată, data trecută m-au arestat cu trei zile înainte de Congresul PMP, acum iarăşi se încearcă arestarea mea cu trei zile înainte de Congresul PMP. Cred că Congresul PMP îmi aduce ghinion, o să le recomand să nu mai facă congrese", a adăugat Udrea.

Întrebată cine ar sta în spatele acestor încercări de a o închide din nou, Udrea a răspuns: "Cine a fost în spatele primelor încercări de a mă închide. Aduceţi-vă aminte că într-o săptămână au apărut 6 cereri de arestare după ce am făcut un denunţ la adresa doamnei Kovesi, la adresa domnului Coldea, denunţ care s-a rezolvat într-o săptămână".

Ea a spus că lupta anticorupţie nu are legătură cu ce i se întâmplă şi că miza este că, atunci când se pleacă de la guvernare, instituţiile statului execută guvernarea care este în opoziţie,"pentru a face pe placul noii puteri".

Ea a mai spus că nu este un pericol social pentru a fi arestată preventiv.

"Există vreo ţară normală la cap în care să arestezi preventiv de atâtea ori un om câteva luni? Dacă în acest moment sunt în control judiciar, nu sunt un pericol social, devin un pericol social de săptămâna viitoare încolo pentru nişte fapte presupuse a fi săvârşite prin 2000 nu ştiu cât", a mai spus Udrea.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe astazi asupra cererilor justiţiei privind începerea urmăririi penale, reţinerii şi arestării preventive a Elenei Udrea.