Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că s-a decis la nivelul conducerii partidului să se interzică cumulul de funcţii de conducere de la nivel judeţean cu cele de la nivel naţional, aceasta însemnând ca preşedinţii de organizaţii să nu mai poată fi şi vicepreşedinţi în partid.

"O propunere care a fost adoptată în cadrul Comitetului Executiv a fost ca un membru de partid să nu poată deţine în acelaşi timp o funcţie aleasă de conducere la nivel judeţean şi la nivel naţional. S-a discutat foarte mult despre posibilitatea ca preşedinţii de organizaţii să poată candida la funcţia de vicepreşedinte, pot candida pentru că este dreptul lor, dar nu mai pot deţine amândouă funcţiile în acelaşi timp. Dacă vor candida şi vor fi aleşi, trebuie să opteze", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

El a adăugat că, de asemenea, Consiliul Naţional va deveni o structură de specialitate a partidului, constituită din parlamentari, miniştri sau, după caz, secretarii de stat în ministerele unde PSD nu are miniştri, preşedinţii de consilii judeţene sau vicepreşedinţii, toţi primarii de municipii şi de oraşe şi reprezentanţi ai primarilor de comună, câte trei din fiecare judeţ, ca să aibă sens coordonarea departamentelor de specialitate ale partidului.

"Comitetul Executiv va fi mai mic, format din preşedinţii de organizaţii judeţene, membrii Biroului Permanent Naţional şi preşedinţii structurilor interne, tineret, femei şi pensionari. Vor fi înfiinţate opt posturi de secretari regionali în aşa fel încât secretarii regionali cu secretariatul general să reprezinte structura executivă de conducere a partidului în coordonarea preşedintelui, BPN să fie structura de analiză şi decizie politică şi de reacţie rapidă, CExN asigură conducerea între cele două congrese", a menţionat Dragnea.