Senatorul PSD Daniel Savu a declarat, miercuri, după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să nu acorde derogări pentru candidaţii cu dosare incomplete, că se va pregăti mai bine pentru următorul Congres, iar acum se va concentra pe câştigarea Primăriei Ploieşti pentru PSD.

"S-a votat respectarea în integralitate a regulamentului. Faptul că nu am reuşit să obţin decât de la organizaţia Prahova o recomandare a dus la eliminarea candidaturii mele. Am înţeles că pentru următorul Congres trebuie să mă pregătesc mai bine. Mă voi pregăti mult mai bine pentru următorul Congres, ştiu ce am de făcut", a spus Daniel Savu.

Senatorul a spus că obiectivul său în acest moment va fi o candidatură la Primăria Ploieşti, pe care speră să o câştige pentru PSD. Mai mult, Daniel Savu a spus că, în condiţiile în care în cursă a mai rămas doar Liviu Dragnea, îl va susţine pe acesta în cursa internă şi nu îşi va anula votul.

Candidatura senatorului Savu la Primăria Ploieşti a fost anunţată de Mircea Cosma, vicepreşedinte la nivel naţional al PSD, la Conferinţa Municipală de Alegeri a formaţiunii politice de la Ploieşti.

Mai mult, şi Liviu Dragnea şi-a anunţat susţinerea pentru Daniel Savu, în cursa pentru fotoliul de primar al Ploieştiului.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, solicitat să comenteze intenţia lui Daniel Savu de a candida la Primăria Ploieşti, că senatorul "a fost foarte simpatic" şi în şedinţa CExN, iar partidul îl va susţine în demersul său dacă va fi primul clasat în sondajele interne.

"Domnul Savu a fost foarte simpatic şi chiar ne-a plăcut tuturor colegilor din Comitetul Executiv. Nici n-a ascuns faptul că acest demers a fost motivat în principal de o anumită dorinţă de a creşte în notorietate, ceea ce nu este de condamnat până la o limită. Eu i-am spus că va fi susţinut la Primăria Ploieşti, dar acolo eu voi pune o condiţie: să fie primul în sondaje între membrii de partid", a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că impune o astfel de condiţie, la fel ca tuturor celorlaţi candidaţi în alegerile locale, pentru a se asigura că PSD va câştiga cât mai multe mandate.