Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, să valideze candidatura lui Liviu Dragnea la şefia partidului, fiind singurul candidat cu dosar complet, în timp ce candidaturile lui Daniel Savu şi Şerban Nicolae au fost respinse, dosarele fiind incomplete, potrivit unor surse social-democrate. După respingerea solicitării de a primi o derogare, Liviu Dragnea a declarat că şi-ar fi dorit să existe competiţie, în timp ce Şerban Nicolae a declarat că decizia colegilor i-a lăsat "un gust amar".

Liviu Dragnea devine, astfel, unicul candidat la şefia PSD, cu dosar complet, ce include susţinere din partea propriei organizaţii, plus a altor patru filiale.

Liviu Dragnea a declarat că, "din păcate", a ajuns singurul candidat la şefia PSD, deşi el şi-ar fi dorit să existe competiţie, însă acest lucru nu s-a întâmplat având în vedere că doar el şi Victor Ponta au votat în favoarea derogărilor necesare pentru alte candidaturi.

"Se solicita modificarea Regulamentului. N-au fost de acord. Eu şi Victor Ponta, Dumitru Buzatu nefiind prezent, în continuare am votat împotriva Regulamentului, ne-am menţinut punctul de vedere, în schimb votul a decis că cele două candidaturi nu sunt acceptate. (...) Mi-aş fi dorit o competiţie, niciodată nu am candidat singur la o funcţie, cred că ar fi fost mai bine", a spus Dragnea.

Alegerea preşedintelui PSD va avea loc pe 11 octombrie, iar vicepreşedinţii şi ceilalţi membri ai conducerii vor fi aleşi pe 18 octombrie.

Senatorii Şerban Nicolae şi Daniel Savu au venit, miercuri, la şedinţa CExN al PSD, unde s-a discutat despre validarea candidaturilor la alegerile interne din partid, Şerban Nicolae afirmând că speră ca liderii partidului să aprobe cele două dosare incomplete pentru a putea candida.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, după respingerea solicitării de a primi o derogare pentru a putea candida la şefia partidului cu dosarul incomplet, că decizia colegilor i-a lăsat "un gust amar", în condiţiile în care chiar şi Liviu Dragnea părea să vrea "competiţie" în cursă.Şerban Nicolae a spus că va respecta "categoric" decizia partidului.

"Cine crede că, după 25 de ani, aş face brusc un gest împotriva partidului se înşeală. E adevărat că mi-a rămas un gust amar pentru că rămân la părerea că erau lucruri de discutat şi analizat. Chiar domnul Dragnea mi-a făcut impresia că ar fi vrut să existe competiţie, că ar fi vrut să existe mai mulţi competitori. N-a reuşit să fie suficient de convingător. Din acest punct de vedere, suntem în aceeaşi situaţie", a spus senatorul, precizând că au existat voci în PSD care cereau alte condiţii pentru organizarea alegerilor interne.

Senatorul PSD Daniel Savu a declarat, miercuri, după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să nu acorde derogări pentru candidaţii cu dosare incomplete, că se va pregăti mai bine pentru următorul Congres, iar acum se va concentra pe câştigarea primăriei Ploieşti pentru PSD.

"S-a votat respectarea în integralitate a regulamentului. Faptul că nu am reuşit să obţin decât de la organizaţia Prahova o recomandare a dus la eliminarea candidaturii mele. Am înţeles că pentru următorul Congres trebuie să mă pregătesc mai bine. Mă voi pregăti mult mai bine pentru următorul Congres, ştiu ce am de făcut", a spus Daniel Savu.

Senatorul a spus că obiectivul său în acest moment va fi o candidatură la primăria Ploieşti, pe care speră să o câştige pentru PSD.
Mai mult, Daniel Savu a spus că, în condiţiile în care în cursă a mai rămas doar Liviu Dragnea, îl va susţine pe acesta în cursa internă şi nu îşi va anula votul.

SURSA: MEDIAFAX