Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat sâmbătă la Galaţi că formaţiunea politică pe care o conduce nu va vota moţiunea de cenzură.

"Mergem cu actuala coaliţie de guvernare, nu vom vota moţiunea de cenzură. Considerăm că actualul guvern este un guvern bun, care are performanţe economice pentru România', a spus Oprea, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă parlamentarii UNPR vor rămâne în bănci sau vor vota împotrivă, Oprea a răspuns: "Parlamentarii noştri nu vor vota moţiunea de cenzură, ca să fiu mai clar".

Liderul UNPR a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis va fi sprijinit în continuare de UNPR pe problemele de securitate naţională.

"Îl sprijinim pe preşedintele Klaus Iohannis, este mare nevoie în momentul de faţă, mai ales în Parlamentul României, să îl sprijinim pentru ceea ce înseamnă securitatea naţională în România. Am făcut-o şi o vom face în continuare", a precizat Oprea.

Liderul UNPR a reiterat faptul că politica interesului naţional a atras mulţi români în partid şi a produs o creştere în sondaje.

"Noi am crescut în sondaje şi pe faptul că am fost primii care am vorbit de acest interes naţional al României. Am fost priviţi cu zâmbete la început, acum cinci ani, cu neîncredere. Acum, toţi liderii politici, mai mari, mai mici, vorbesc de interesul naţional, noi vorbim de patriotismul pozitiv european, ne ţinem de cuvânt, de aceea peste 100.000 de români au venit către UNPR, în ultimul timp", a spus Oprea.

Gabriel Oprea s-a aflat sâmbătă la Galaţi, unde a participat la Reuniunea Organizaţiilor UNPR din Regiunea II Sud — Est.