Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că îşi doreşte un guvern minoritar al PNL care să pună în practică programul de guvernare al acestui partid.

"Mi-aş dori un guvern minoritar al PNL care să pună în practică programul de guvernare pe care noi l-am lucrat destul de mult şi pe care l-am făcut public. O parte dintre măsuri reuşim totuşi să le mai impunem, pe aici, pe colo, forţând coaliţia aflată la guvernare să mai accepte şi măsuri ale Opoziţiei, cum de altfel o să reuşim noi ca Opoziţie într-un final, chiar dacă domnul Dragnea o să îşi pună semnătura pe proiectul legat de votul prin corespondenţă. O să reuşim şi asta până la urmă, pentru că nu poţi să repeţi greşelile domnului Ponta la infinit. La un moment dat trebuie să le faci pe ale tale", a afirmat, luni seară, Gorghiu, la Antena 3.

Copreşedintele PNL precizează însă că variantele prin care liberalii ar putea ajunge la guvernare sunt demisia premierului, în care nu crede, şi moţiunea de cenzură, pentru care nu au suficienţi parlamentari care să o adopte. "Varianta doi este moţiunea de cenzură. În acest moment nu avem acea majoritate necesară pentru a fi adoptată moţiunea astfel încât să venim cu un guvern al PNL, dar este exact scenariul pe care mizez. Nu vreau să fiu nici pesimistă în privinţa moţiunii de cenzură, nici optimistă. (...) Mi-aş dori, dacă reuşim să promovăm moţiunea de cenzură, să o voteze un număr suficient de parlamentari", a explicat Gorghiu.