Instanţa supremă a respins, joi, plângerea depusă de PNL Cluj împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse de Parchetul ICCJ în cazul premierului Victor Ponta, reclamat pentru abuz în serviciu întrucât nu ar fi respectat termenul la organizarea alegerilor parţiale la Cluj.  Victor Ponta a salutat decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care aceştia au respins definitiv cererea PNL de urmărire penală a premierului, Ponta precizând că politicienii trebuie să-şi rezolve problemele politice fără a se folosi de justiţie.

"Mă bucur pentru decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - pur şi simplu au arătat încă o dată că politicienii trebuie să-şi rezolve problemele politice fără a se folosi de justiţie", a scris Victor Ponta, joi, pe pagina sa de Facebook.

Premierul a mai scris că ar putea să depună la rându-i o plângere penală pentru denunţ calomnios, dar nu va face acest lucru pentru că are "lucruri mai importante de făcut" decât să îl sancţioneze pe un "oarecare lider PNL Cluj".

"Nu îl ştiu personal, dar toţi cunoscuţii mei din Cluj îmi spun că este un clovn faţă de care Vanghelie e un intelectual rasat", a precizat premierul.

În acelaşi context, Ponta a continuat, adăugând că rămân două lecţii pentru liberali.

"Rămân însă doua lecţii pentru PNL (dacă vor să înveţe): 1. Nu mai încerca să foloseşti justiţia ca să-ţi suplineşti propria impotenţă politică. Mai devreme sau mai târziu asta este o tactică pierzătoare. 2. Atacurile suburbane la adresa procurorilor care au dat soluţia (confirmată azi de judecători) demonstrează încă o dată că PNL "iubeşte" justiţia doar când îi convine. Nu cred că cineva mai are dubii faţă de ipocrizia şi duplicitatea lor!", a încheiat premierul.

Mediafax