Sorin Oprescu a încercat să stabilească o strategie de apărare după ce a fost adus la DNA, el cerând unei persoane, care are calitatea de suspect în dosar, să nu dea declaraţii până nu vin avocaţii şi s-a interesat dacă banii găsiţi asupra lui erau marcaţi.
În referatul întocmit de procurori, se arată că, după ce Sorin Oprescu a fost adus la DNA, el a discutat cu o persoană pe holurile DNA şi i-a cerut acesteia să nu dea declaraţii.

"După momentul aducerii la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a discutat cu (...) pe holul instituţiei, indicându-i în mod repetat că: 'Nu dăm declaraţii', 'N-o să dăm declaraţii', 'Nu dăm declaraţii, chemăm avocatu", se arată în referatul DNA.

De asemenea, Oprescu s-a interesat dacă banii găsiţi asupra lui erau marcaţi.

"După ce inculpatul Oprescu Sorin Mircea a întrebat 'Erau marcaţi?' şi, aflând că (...) nu cunoaşte această informaţie, a stabilit strategia pe care o va urma, cerându-i suspectului să facă la fel: 'Banii (neinteligibil, vorbeşte în şoaptă)... ai venit să...doamna (...) cu Groapa...', 'De aia te-am chemat, cu Groapa... madam (...)', încercând aşadar să determine suspectul să susţină că motivul sosirii sale în imobilul de la (...) nu avea legatură cu vreo sumă de bani", se mai arată în referat.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.