Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că riscurile unui atac terorist în România sunt mici, spunând că sunt aberante declaraţiile unor politicieni potrivit cărora România ar trebui să îşi închidă graniţele şi să nu primească refugiaţi.

Premierul a spus că riscurile unui atac terorist în România sunt mici, iar problema este că unii politicieni fac declaraţii "aberante" pe această ”temă de populism”.

"Problema noastră nu este asta, problema noastră este că unii politicieni, din populism sau pentru că nu-i mai băgaţi dumneavoastră în seamă, fac tot felul de declaraţii aberante. Să nu primim musulmani că sunt toţi terorişti, ceea ce o aberaţie, ştie orice om normal, şi că trebuie să închidem graniţele, să nu primim pe nimeni. Serios? Dar când românii au mers în Europa, ne-a plăcut. Cum adică să închidem graniţele? Trebuie să mergem într-o politică europeană", a afirmat Victor Ponta.

De asemenea, întrebat şi despre moscheea de la Bucureşti, Ponta a mai spus că ”România este o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni”.

"România e o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni. Dacă avem câte un nebun care vrea să ne arunce ţara în aer, avem legi şi avem instituţii, dar cred că suntem un model de convieţuire, de respect pentru toţi cetăţenii României, indiferent de religia pe care o au sau dacă nu au nicio religie. Avem şi prevederi legale, avem şi instituţii care pot să-i sancţioneze, să-i răcorească pe cei cu creierii încinşi", a adăugat Ponta.

Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că România ar trebui să refuze să primească refugiaţi, precizând că "nu este problema noastră" şi că ştie "ce frumos este să mintă UE" atunci când spune că aceştia vor fi cazaţi doar doi ani şi adăugând că Europa primeşte acum "lecţia propriei nesăbuinţe".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că România nu poate fi obligată să primească imigranţi, iar ideea că aceştia vor fi cazaţi doar doi ani pe teritoriul României este o minciună, deoarece ei nu vor mai pleca şi îşi vor aduce şi "numeroasele familii", fostul şef al statului lansând critici foarte dure la adresa UE.