Consiliul Baroului Bucureşti va decide, astăzi, dacă fostul premier Adrian Năstase va fi exclus din avocatură ca urmare a executării unei pedepse privative de libertate în dosarul "Trofeul calităţii".

"Astăzi, în cadrul Consiliului Baroului Bucureşti, în şedinţă ordinară, se va discuta problema avocatului Adrian Năstase, care în urma condamnării şi executării unei pedepse cu închisoare în dosarul 'Trofeul calităţii' va aprecia dacă profesia de avocat a fost sau nu afectată de această condamnare a sa. În prezent, calitatea sa e de avocat suspendat, deoarece înainte de executarea pedepsei a depus o cerere de suspendare din breaslă, care i-a fost admisă la vremea respectivă de Consiliul Baroului Bucureşti", a declarat Ion Ilie-Iordăchescu, decanul Baroului Bucureşti.

Potrivit acestuia, Consiliul Baroului Bucureşti ar putea decide şi referitor la alţi doi avocaţi, Florin Costiniu şi Cătălin Voicu. "Se poate dispune excluderea din profesia de avocat sau menţinerea în breaslă. Soluţia urmează să fie adoptată de acest Consiliu având în vedere condamnarea lor în dosare", a precizat Ion Ilie-Iordăchescu.

El a adăugat că şedinţa ordinară a Consiliului Baroului Bucureşti va începe la ora 14.00.