Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că, în patru-cinci ani, partidul ar putea da un premier femeie, iar atunci România ar avea "un prim-ministru frumos şi căsătorit cu un bărbat", adăugând: "Nu că Victor nu este un băiat frumos şi tânăr".

Liviu Dragnea a afirmat, vineri seară, la Şcoala de Vară a femeilor social-democrate, că femeile au fost credincioase PSD mai mult decât unii bărbaţi

"Dacă PSD este un partid mare, asta se datorează, cred eu, în bună măsură, dacă nu în primă măsură, se datorează femeilor din PSD. Femeile din PSD i-au fost credincioase acestui partid poate mai mult decât unii bărbaţi. Unora nu prea le-a ieşit, au fost bărbaţi în PSD - care nu mai sunt în partid - care nu au fost aşa credincioşi acestui partid cum au fost, sunt şi vor fi mereu femeile din PSD şi pentru asta tot partidul, în frunte cu mine şi cu ceilalţi colegi bărbaţi, vă suntem recunoscători şi vă mulţumim că în continuare ne mai răbdaţi", a spus Dragnea.

El a adăugat că ar fi timpul ca PSD să dea, în patru-cinci ani, un premier femeie.

"Avem o colegă care este comisar european, avem colege în Guvern, avem colege în Parlament, avem colege în administraţia locală, dar nu avem, de exemplu, nu am avut până acum curajul să ne propunem ca, în 4-5 ani, PSD să dea un premier femeie acestei ţări. Am putea avea pentru prima dată în România un prim-ministru frumos şi căsătorit cu un bărbat. Nu că Victor nu este un băiat frumos şi tânăr. Dar cred că am putea să ne punem ca obiectiv acest lucru. Eu cred că în 4-5 ani România ar putea fi pregătită să aibă un Guvern condus de o femeie, cu toate avantajele care derivă din acest lucru", a explicat şeful PSD.

El s-a declarat de acord cu propunerea Organizaţiei de Femei a PSD ca, la viitoarele alegeri, 30 la sută din candidaţii social-democraţi să fie femei. De asemenea, Dragnea a spus că nu are nimic împotrivă ca PSD să propună un preşedinte de Consiliu Judeţean femeie, sfătuind conducerea Organizaţiei de Femei să propună acest lucru chiar la Teleorman.

Liviu Dragnea a avut un mesaj şi pentru conducerea organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

"Vreau să îl felicit pe Felix Stroe pentru că a fost ales preşedinte al organizaţiei PSD Constanţa. Am încredere că Felix a făcut o echipă care va reuşi să facă din organizaţia PSD ceea ce era odată, una din cele mai puternice şi vii organizaţii politice, ca atunci când era condusă de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, nişte oameni de care îmi pare rău că nu sunt astăzi aici, sper ca într-un timp rezonabil să scape de problemele pe care le au", a spus Liviu Dragnea.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, a cerut femeilor din partid să vină cu propuneri pentru elaborarea de politici publice pentru familie.

"Îmi doresc din tot sufletul ca împreună, organizaţia femeilor social-democrate, prin departamentele Consiliului Naţional, să putem să elaborăm în continuare politici publice pentru familie, pentru demografie şi în acest sens vreau să vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră începând de marţi, 1 septembrie, pe site-ul PSD vom deschide o adresă de e-mail [email protected] ca să putem colecta toate propunerile voastre în aşa fel încât să venim cu politici concrete pentru familie, pentru demografie", a spus Rovana Plumb.

Rovana Plumb şi Liviu Dragnea au primit cadouri din partea Organizaţiei de Femei, preşedintele Consiliului Naţional primind un tort cu sigla PSD, iar liderul interimar - o icoană.

La final, Liviu Dragnea a fost întrebat de jurnalişti dacă s-a gândit la Rovana Plumb atunci când a spus că PSD poate da un premier femeie, el răspunzând că nu a avut un nume în minte, dar că Rovana Plumb poate fi o soluţie, "orice ministru având în raniţă bastonul de premier".

Rovana Plumb a adăugat că, în 4-5 ani, PSD va fi pregătit să dea nu doar un premier femeie, ci şi o femeie preşedinte, moment în care Liviu Dragnea a spus, râzând: "Vreţi tot?".

Întrebată cum i s-ar părea peste câţiva ani un tandem Liviu Dragnea - preşedinte, Rovana Plumb - premier, ea a afirmat: "Cred că egalitatea de şanse în acel moment nu va mai fi la nivel declarativ", în timp ce preşedintele interimar al PSD a spus că până atunci mai sunt multe de construit.

Şcoala de Vară a femeilor din PSD se desfăşoară, de vineri până duminică, la Mamaia, evenimentul de vineri seara fiind însă găzduit de Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa.