Victor Ponta scrie, pe Facebook,că liberalii "bat record după record în ce priveşte tupeul cu care îi mint pe oameni" atunci când acuză încălcarea legii în privinţa organizării alegerilor parţiale, el susţinând că noile legi electorale votate şi de PNL stabilesc că nu se mai fac alegeri parţiale.

"Devine din ce în ce mai clar că actualul PNL/PDL bate record după record în ce priveşte tupeul cu care îi mint pe oameni! Mai simplu - ca şi la Codul Fiscal întâi votează ceva şi pe urmă spun la televizor exact invers:- au votat în unanimitate noile legi electorale (alegeri locale şi parlamentare) prin care se reglementează clar că se aleg pe listă preşedintii de CJ şi parlamentarii / pentru locurile vacante nu se mai fac alegeri parţiale, iar legile anterioare sunt abrogate", scrie Victor Ponta, pe reţeaua de socializare.

Premierul mai menţioneză că preşedintele Iohannis a promulgat imediat legile şi situaţia juridică este foarte clară. "PNL (care a iniţiat şi votat legile) face plângeri penale contra Guvernului că de ce nu organizează alegeri parţiale. Normal că procurorii le resping plângerile peneliştilor tocmai în baza legilor elaborate şi votate de penelişti! Începe atacul public cu injurii şi insulte la adresa procurorilor care nu execută ordinele PNL (ei fiind incapabili să ajungă democratic la guvernare, tot insistă să-i aducă procurorii acolo!)", mai susţine Ponta.

Miercuri, deputatul PNL Radu Zlati a sesizat CSM cu privire la scoaterea de sub urmărirea penală a lui Victor Ponta de către Parchetul General, în contextul în care trei instanţe judecătoreşti au stabilit că premierul a încălcat legea prin neorganizarea alegerilor parţiale pentru şefia CJ Cluj. Liberalii au cerut şi demisia porcurorului general, Tiberiu Niţu.

"Solicit CSM să verifice cum este posibil ca, deşi trei instanţe judecătoreşti au stabilit că Guvernul se face vinovat de încălcarea legii, doi procurori (procurorul de caz şi procurorul şef de secţie de la Parchetul General) să dea şi apoi să confirme o scoatere de sub urmărirea penală a şefului Guvernului, primul vinovat de încălcarea fragrantă a legii", a declarat deputatul PNL Radu Zlati, potrivit comunicatului remis către MEDIAFAX.

Radu Zlati a mai afirmat că decizia Parchetului ICCJ de neîncepere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta "poate acţiona ca un factor de presiune asupra judecătorilor".

"Consider că acest NUP pus pe dosarul lui VV Ponta poate acţiona ca un factor de presiune asupra judecătorilor care vor continua să administreze actul de justiţie în cazul premierului Ponta şi al procesului în care acesta este pârât, proces aflat pe rol la ÎCCJ", a spus deputatul PNL.

În replică, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a cerut CSM să verifice în ce măsură declaraţiile liderilor PNL aduc atingere actului de justiţie.

SURSA: Mediafax