Social democraţii prahoveni încearcă să îngroape securea războiului şi să îi demonstreze lui Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, că organizaţia judeţeană nu are de ce să fie dizolvată. Într-o şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean, social democraţii au stabilit ca alegerile pentru desemnarea noii conduceri a PSD Ploieşti să aibă loc pe 11 septembrie, iar cele pentru liderii PSD Prahova pe 18 septembrie. 

„La PSD Prahova este linişte şi pace”, a afirmat Codrin Ştefănescu, coordonatorul PSD Prahova. Afirmaţia lui Ştefănescu vine după ce mai mulţi membri ai PSD Prahova au trimis o scrisoare la Bucureşti prin care s-au delimitat de declaraţiile senatorului Daniel Savu, fostul preşedinte interimar al social-democraţilor, dar au cerut ca dezbaterile contradictorii să aibă loc doar în interiorul partidului.

Senatorul Daniel Savu şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al PSD Prahova, iar conform afirmaţiilor de pe blogul personal este interesat şi de o candidatură la postul de primar al Ploieştiului, aşa cum Jurnalul Prahovean a anunţat încă de acum câteva săptămâni.

Deocamdată candidatura lui Daniel Savu pentru şefia PSD Prahova este singura anunţată oficial. Primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, nu a confirmat intenţia de a candida la postul de preşedinte. "Dacă este nevoie voi candida, dar deocamdată nu ştiu dacă voi candida sau nu", a spus Nanu. Surse din PSD Prahova susţin că este posibilă o candidatură surpriză, cea a senatorului Radu Oprea. Mult mai puţin vocal decât colegul său Daniel Savu, Radu Oprea are sprijinul primarilor PSD din teritoriu, fiind prezent periodic în localităţile din Prahova. Oprea cunoaşte foarte bine structura organizatorică a PSD Prahova şi ar putea fi un contracandidat puternic pentru Daniel Savu.

La PSD Ploieşti singura candidatură sigură este a deputatului Ion Eparu, dar şi aici este posibil să apară candidaturi surpriză.