A apărut proiectul de lege care înăspreşte pedepsele pentru violatori şi pedofili. Acesta va fi depus săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor de Bogdan Diaconu. 

Se propune o înăsprire fără seamăn a pedepselor în caz de viol şi pedofilie. Textul legii prevede chiar închisoarea pe viaţă atunci când violul "a avut ca urmare moartea victimei".
 
Parlamentarul Bogdan Diaconu a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena3, că este nevoie de o lege mai strictă pentru aceste cazuri. : "PRU a cosntatat că pe noul Cod Penal pedepsele s-au diminuat substanţial şi lucrul acesta s-a întâmplat şi la influenţe străine, pentru că ştim multe cazuri de cetăţeni străini care au probleme în această privinţă. Au apărut foarte mutle cazuri noi în media, privind violuri şi pedofilie. Ca să putem să punem ordine în societate pe acest aspect, se impune înăsprirea drastică a pedepselor. Vorbim de până la 25 de ani de închisoare. Violul urmat de moartea victimei prevede închisoarea pe viaţă şi cât despre pedofilie, vorbim de cinci până la zece ani doar pentru propunerea unui astfel de demers. Mâine, la Camera vom depune acest proiect. Urmează să exercităm o presiune publică îndeajuns de mare încât parlamentarii să voteze acest proiect. Cred că este mai util decât să vorbim de măriri salariale şi pensii speciale pentru parlamentari."