Conservatorii au gânduri mari pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Deocamdată au decis să meargă pe propriile picioare la alegerile pentru Parlamentul European. Pentru un scor cât mai bun au hotărât să pună presiune pe lideri şi fiecare să răspundă pentru rezultatele pe care le vor obţine în funcţie de responsabilităţile fiecăruia la viitorul scrutin.

Informaţia a fost confirmată pentru siteul pesurse.ro de deputatul Ovidiu Raeţchi care susţine că imediat după europarlamentare se va trage linie: “Se conturează din ce în ce mai clar în Partidul Conservator ideea unui Congres al conservatorilor după euro-parlamentare, deci cu mandatele pe masă. E şi firesc aşa, fiecare trebuie răsplătit dupa merite electorale reale, nu după închipuri: cei care au autoritate să-şi asume şi răspunderea, iar responsabilii să plătească sau să fie gratulaţi."

Prin urmare congresul care trebuia să fie convocat pentru toamna acestui an ar urma să fie amânat până după europarlamentare. Dar este doar o propunere şi totul va fi analizat în forurile statutare.