Premierul Victor Ponta anunţă pe Facebook că va dona diferenţa de salariu primită după majorare echipei de baschet a clubului Steaua. Victor Ponta a anunţat luni seară că a renunţat la amânarea deciziei privind creşterea salariilor pentru demnitari, pentru că a ascultat de Liviu Dragnea şi nu a vrut să lase impresia că ar fi în conflict cu preşedintele.

Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Preşedinte, preşedinţii Parlamentului, miniştrii, etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puţin egal cu alţi funcţionari din subordine şi relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa.

Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în acelaşi timp cu salariile celorlalţi angajaţi din sectorul public. Aşa că pot să mai aştept până vom adopta noua Lege a Salarizării!

În consecinţă, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferenţa de salariu primită prin „faimoasa ordonanţă” către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulţi ani din nou într-o competiţie europeană). Aşa am sufletul împăcat şi fac şi un gest simbolic de sprijin pentru echipa şi sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!?

P.S. - Comentariile „Propagandei” şi demagogia unor consilieri prezidenţiali care criticau pe la TV măsura şi acum vor încasa banii cu tupeul deja consacrat îmi sunt în acest caz total indiferente!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.