Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat luni, la Ploieşti, că PSD are, în prezent, 1.185 de primari şi consilieri incompatibili, susţinând că social-democraţii "am fost atacaţi şi vânaţi zece ani de zile de un regim ticălos", în condiţiile în care nu există judeţ în care să nu aibă "o problemă cu conducerea partidului".

"Avem în momentul ăsta 1.185 de primari şi consilieri incompatibili. Numai noi, PSD-ul! Cred că nu avem primari, viceprimari sau consilieri judeţeni şi municipali în ţară să nu fie sub o anchetă sau sub o vânătoare la nivel naţional. Nu există judeţ să nu avem o problemă cu conducerea partidului. Zece ani de zile am fost vânaţi constant. Am crezut că după noiembrie 2014 lucrurile vor intra pe făgaşul normal şi o să trăim şi noi puţin în normalitate în ţara asta. Iată că nu trăim, că vânătoarea continuă", a spus Ştefănescu, într-o şedinţă informală a PSD Prahova la care au participat, între alţii, parlamentari, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni şi şefi de deconcentrate.

În acest sens, secretarul general adjunct al PSD a acuzat legile "băsiste" şi a spus că social-democraţii sunt cei mai vânaţi, subliniind că administraţia este blocată.

"Ne abatem din ce în ce mai mult de la calea democratică.Totul e blocat în ţara asta. Vrei să faci un proiect, îţi e frică să mai şi semnezi. Noi am moştenit nişte legi băsiste care acum ne afectează principalul partid pe care populaţia îl înzestrează tot timpul cu un procent uriaş şi noi suntem tot timpul cei mai vânaţi, cei mai atacaţi", a adăugat Codrin Ştefănescu.

Ştefănescu a declarat, apoi,  într-o conferinţă de presă că "cineva are ceva cu PSD-ul" şi că situaţia este una dificilă.

"E o nebunie ce se întâmplă. Se vede clar că cineva are ceva cu PSD-ul. Picătura care a umplut paharul a fost cu Liviu Dragnea care a luat cu un cu suspendare cu motiv că a coordonat campania pentru referendum şi picătura care a făcut paharul să se reverse a fost faptul că un procuror l-a anchetat pe primul ministru cu gândul de a da jos un guvern. (...) În momentul ăla s-a produs ceva în partid. Deja avem o situaţie foarte grea", a mai spus liderul social-democrat, subliniind, în acelaşi timp, necesitatea unor modificări la legea privind incompatibilităţile şi anunţând că, în septembrie, va fi demarat dialogul social în acest sens.