Biroul Permanent Naţional al PNL se reuneşte în şedinţă, prima dată după scandalul din interiorul Uniunii Social Liberale pe tema exploatării cu cianuri de la Roşia Montană care a făcut ca alianţa să se zdruncine serios. Deşi cei doi co-preşedinţi ai USL au ieşit cu declaraţii de pace toată lumea se aşteaptă ca în interior liberalii să abordeze şi posibilitatea ieşirii de la guvernare, aşa cum solicită mai mulţi lideri din teritoriu.

Sunt şi penelişti care nu agreează această variantă deoarece consideră că în actuala criză economică este mult mai bine să rămâi alături de cei care împart banii.

Vor fi discutate şi mai multe numiri ale unor secretari de stat, liberalii acuzândul pe ministrul Daniel Chiţoiu că blochează accesul oamenilor din partid spre anumite posturi.

În plus, în BPN se va analiza şi candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale din 2014, dar şi strategia PNL pentru europarlamentarele de anul viitor, fiecare lider de filială fiind nevoit să îşi asume un scor de minim 25%. Din sursele noastre, PNL Prahova nu va avea un candidat propriu la europarlamentare, susţinând în schimb candidatura Adinei Vălean pentru un nou mandat în Parlamentul European.