Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele CN, Rovana Plumb, îşi vor disputa miercuri şefia interimară a partidului,în cadrul Comitetului Executiv, care ar trebui să tranşeze şi problema congresului, pe fondul tensiunilor generate de retragerea lui Ponta din fruntea PSD.

Pe lângă şefia interimară, social-democraţii, reuniţi în Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii, programat să aibă loc miercuri, la ora 15.00, la sala grupului PSD din Camera Deputaţilor, ar trebui să decidă dacă vor organiza congresul în această toamnă, pentru a tranşa problema astfel încât partidul să fie pregătit pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, sau vor amâna congresul pentru sfârşitul anului 2016 sau chiar începutul lui 2017.

Liviu Dragnea este cel care a calificat drept o greşeală retragerea lui Ponta din fruntea partidului şi a contestat decizia de a o desemna pe Rovana Plumb drept succesor, susţinând că interimatul nu este reglementat în statutul formaţiunii, iar pasul în spate făcut de premier lasă un loc gol la vârful PSD. El a pledat pentru tranşarea problemei de către Comitetul Executiv Naţional.

Cu doar o zi înaintea şedinţei CExN, Dragnea şi-a anunţat, oficial, candidatura pentru interimatul la şefia partidului, intrând în competiţie directă împotriva preşedintelui Consiliului Naţional, Rovana Plumb, care a condus partidul încă de la plecarea lui Victor Ponta în Turcia, pentru operaţia la genunchi. Cu toate acestea, coordonatorul politic al PSD a susţinut că demersul său nu este îndreptat împotriva premierului Ponta, pe care îl sprijină în continuare, fiind "camarazi". El a exlus varianta unui al treilea candidat-iepure, pentru divizarea voturilor.