Drama unei tinere din Vaslui, care fost violată de şapte tineri, a stârnit reacţii virulente în societatea românească. Senatoarea PSD Gabriela Firea, care este co-iniţiatoare, alături de Ciprian Rogojn, la un proiect legislativ care pedepseşte violul cu castrarea chimică, face un apel către colegii săi din Parlament să voteze o lege care este în discuţie de mai bine de un an.

„Drama tinerei din Vaslui ridică serioase semne de întrebare în legătură cu ideea de justiţie. Ca şi cum violul în sine nu este o traumă suficient de mare pentru a marca pe viaţă destinul unui om, victima este acum şi ţinta unei campanii de denigrare dusă de autorii faptei, care au fost eliberaţi din arestul preventiv.

Aceste lucruri ne arată că ceva este în neregulă, pentru că iată, violatorii nu au niciun fel de teamă de repercusiunile faptelor lor, ba dimpotrivă, se declară mândri şi continuă să-şi agreseze victima în alte moduri.

Este poate momentul să luăm în seamă zecile de mii de voci care au luat atitudine în acest caz şi să înăsprim atât pedepsele pentru astfel de infracţiuni, cât şi măsurile preventive pe parcursul derulării cercetărilor şi a procesului. De asemenea, poate va fi considerată oportună reluarea dezbaterilor în Parlament asupra legii privind castrarea chimică a violatorilor, proiect care a trecut de Senat şi aşteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor”, susţine senatoarea PSD Gabriela Firea.

O tânără de 18 ani din comuna vasluiană Văleni a fost violată de şapte tineri pe 10 noiembrie 2014. Cei şapte au sechestrat-o şi au violat-o timp de trei ore, timp în care a leşinat de mai multe ori. Deşi iniţial au fost arestaţi, iar unii dintre ei au recunoscut fapt, ulterior au fost eliberaţi de judecătorii vasluieni.

Potrivit jurnaliştilor de la Adevărul, „cei şapte tineri sunt priviţi aproape ca nişte eroi de cei mai mulţi din localitate, fiind consideraţi, în mod inexplicabil şi tulburător, victime”.