Lupta pentru eliminarea lui Paul Palaş din PNL continuă. După ce a fost exclus de filiala municipală, organizaţia judeţeană a confirmat decizia liberalilor ploieşteni. Astfel, marţi seară, consilierul municipal a fost exclus din PNL şi de către Biroului Politic Judeţean cu 61 de voturi pentru, un vot nul şi 13 împotrivă.

Contactat telefonic Paul Palaş a declarat pentru Jurnalul Prahovean că va contesta toate deciziile liberalilor „atât în forurile superioare ale partidului, cât şi în instanţă”.

Consilierul municipal este mâhnit că nu a fost invitat la şedinţa BPJ pentru a-şi exprima un punct de vedere: „Nu am fost invitat la şedinţă, dar probabil că acesta este un stil de lucru în PNL, un stil de lucru securisto- pedelist”. Palaş nu ştie dacă liberalii vor solicita şi încetarea mandatului de consilier local dar speră „să aibă un strop de minimă decenţă şi să nu ceară aşa ceva”.

Cât despre o posibilă candidatură la postul de primar al Ploieştiului (atât de râvnit de mulţi politicieni locali), Paul Palaş susţine că „e prematur să discutăm deocamdată”. Consilierul local este onorat de susţinerea pe care a primit-o din partea altor partide, dar a evitat să dea un răspus ferm la întrebarea dacă ar accepta o candidatură independentă susţinută de mai multe partide politice.

Oricum excluderea lui Paul Palaş pare o execuţie dictată de cineva care vrea să scape de cel care ar putea deveni un primar serios al Ploieştiului.

În aceeaşi şedinţă a PNL, liberalii au evitat să discute despre situaţia deputatului Mircea Roşca. Tot mai mulţi liberali cer ca Roşca să nu mai deţină nicio funcţie de conducere în PNL, cel puţin până îşi rezolvă problemele penale. Dar deputatul de Comarnic ţine cu dinţii de funcţiile din PNL, fiind ajutat de o prevedere din statutul partidului care prevede că parlamentarii fac parte, de drept, din conducerile judeţene ale filialelor.

Deocamdată, Mircea Roşca nu a putut reveni la conducerea PNL, fiind înlocuit de „şefii de la centru” cu senatorul Ion Luchian, iar sforile trase de parlamentar pentru a-l înlocui pe Luchian par a nu avea prea mult succes.

Oricum excluderea lui Palaş şi păstrarea lui Roşca este o dovadă clară a faptului că în PNL nu contează valoarea, ci doar oportunismul politic!