Procurorii DNA nu au mai cerut prelungirea arestului la domiciliu pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Actuala măsură a arestului la domiciliu ar urma să expire săptămâna viitoare. Înainte de şedinţa de judecată, Elena Udrea declara că speră ca instanţa să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu una mai blândă şi că procurorii anticorupţie au renunţat la această măsură.

Aceasta şi pentru că, în urmă cu o lună de zile, judecătorii Curţii Constituţionale au arătat că arestul la domiciliu nu ar fi o măsură constituţională, deoarece nu ar fi foarte bine stabilită perioada pentru care se poate prelungi această măsură. Se luau decizii de prelungire pentru 30 de zile, însă nu se preciza de câte ori poate fi prelungită această măsură.

De altfel, şi în cazul lui Gheorghe Ştefan, acuzat în dosarul Microsoft, instanţa a decis să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

De o lună şi jumătate, fostul ministru al Turismului nu are voie să-şi părăsească locuinţa aflată într-un cartier de lux de lângă Bucureşti. Anterior, ea s-a aflat în arest preventiv timp de trei luni şi a stat în mai multe celule de la Arestul central al Poliţiei, dar şi de la penitenciarul Târgşor.

Elena Udrea se va prezenta miercuri dimineaţă, la ora 10.00, la Secţia 2 Poliţie, pentru a afla condiţiile controlului judiciar, dispus marţi de instanţa supremă în cazul său, în dosarul "Gala Bute".

Decizia instanţei a ajuns la Poliţie, urmând ca ofiţerul care o supraveghează pe Elena Udrea, aflată în arest la domiciliu, să o însoţească la Secţia 2 pentru ca aceasta să ia la cunoştinţă în ce zile trebuie să se prezinte la secţie, în cadrul controlului judiciar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, marţi, ca Elena Udrea să fie judecată sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", decizia fiind definitivă.