Senatorul Mircea Geoană a revenit la Ploieşti, după doar două săptămâni, pentru a prezenta cea mai nouă achiziţie a Partidului Social Românesc (PSRO): fostul deputat Mihai Apostolache.

Apostolache a anunţat la începutul anului că a demisionat din funcţia de secretar general al noului PNL. Surprinzătoare decizia fostului deputat care a renunţat la colaborarea cu un partid (PDL) din partea căruia a avut un mandat de parlamentar, un partid care i-a susţinut candidatura pentru Parlamentul European şi care i-a acordat diverse funcţii de conducere, pentru o formaţiune politică nou apărută pe scena politică şi care nu a reuşit să înfiinţeze filiale în toate judeţene ţării.

Mircea Geoană a explicat că Mihai Apostolache este "un om cu vederi de stânga, care a decis să plece după ce a fost marginalizat în PSD". "Am ţinut legătura permanent cu Mihai Apostolache şi chiar s-a consultat cu mine în diferite decizii pe care le-a luat în ultimii ani", a mai spus Geoană.

Mihai Apostolache a fost deputat în mandatul 2004-2008 (din partea PSD) şi 2008-2012 (din partea PDL), iar în 2012 a pierdut alegerile în faţa necunoscutului Sorin Teju (atunci PNL, azi PLR) . Este fiul fostului lider al social democraţilor prahoveni Victor Apostolache, decedat în 2004, chiar în ziua în care îşi încheia mandatul de senator.

Prin cooptarea lui Apostolache, PSRO Prahova reuşeşte să atragă un lider tânăr, bun organizator, care ar putea oricând să preia şefia filialei, mai ales că actualul preşedinte senatorul Dan Ioniţă, este un politician lipsit de carismă.