În timp ce PSD Prahova evită să desemneze un candidat pentru postul de primar al municipiului Ploieşti, liberalii dau dovată de...”democraţie”. Trei persoane (până acum) au anunţat că intenţionează să devină candidatul PNL pentru Primăria Ploieşti. Cam mult, am putea spune, având în vedere că partidul are dreptul să desemneze un singur candidat.

Primul pe lista PNL este senatorul Andrei Volosevici, fostul primar al Ploieştiului. Volosevici se bucură de susţinerea unei părţi a PNL, dar nu este agreat de foştii colegi din PDL care nu îl pot ierta că a plecat la PMP alături de Elena Udrea. Mai mult Andrei Volosevici este acuzat de faptul că nu a avut niciun proiect personal în perioada în care a fost primar al Ploieştiului şi că a beneficiat de sprijinul PDL care era la guvernare în acea perioadă. Roberta Anastase era şefa Camerei Deputaţilor, iar premierul Emil Boc şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării, nu refuzau nicio cerere venită din partea Ploieştiului

Consilierul judeţean Marius Fenichiu şi-a anunţat şi el intenţia de a candida la Primăria Ploieşti. Fenichiu foloseşte blogul personal pentru a-şi exprima punctul de vedere, pentru a anunţa ce ar face el dacă ar fi primar sau pentru a critica decizii ale partidului. Fenichiu este primul liberal care îl critică pe deputatul Mircea Roşca pentru faptul că nu a făcut un pas înapoi pentru a-şi rezolva problemele juridice, afectând astfel imaginea partidului.

Cel de al treilea aspirant la jobul de candidat al PNL la Primăria Ploieşti este dr Dan Oprea, chirurgul care a devenit celebru după ce a criticat aspru condiţiile din Spitalul Judeţean Ploieşti. Dacă nu a reuşit să facă ordine la Spitalul Judeţean şi nici să ajungă director al unităţii sanitare, doctorul Oprea a decis că este mai bun să păstorească Ploieştiul. Dar ce va face în momentul în care va descoperi că oraşul are străzi care nu au fost asfaltate niciodată, autobuze fabricate pe la începutul anilor 70 sau că în primărie are salariaţi cu peste 30 de ani de vechime în instituţie.

Mai mult ca sigur că vom asista şi la apariţia unui presupus candidat din partea fostului PDL, că doar nu s-or lăsa oamenii Robertei Anastase fără reprezentant la alegeri.

În aceste condiţii nu putem să nu ne întrebăm de ce nu sunt discutate aceste candidaturi în interiorul PNL pentru a nu zăpăci alegătorii, şi aşa destul de bulversaţi din punct de vedere politic.