Deputatul PSD Ana Birchall o acuză pe Alina Gorghiu, copreşedintă a PNL, că acum este foarte vocală pe tema alocaţiilor pentru copii, dar nu a fost stingherită deloc atunci când ministrul liberal al Muncii s-a opus consecvent proiectului PSD de majorare progresivă a alocaţiilor. Mai mult, ea a calificat drept ”ipocrizie” atitudinea unor membri PNL din ultima vreme de a ”da lecţii” pe această temă.

"M-am abţinut să comentez ipocrizia cu care unii membri PNL găsesc acum de cuviinţă să dea lecţii pe tema majorării alocaţiilor pentru copii, pentru că mă aşteptam la mai multă maturitate şi responsabilitate din partea unor oameni politici care au făcut parte din guvernare şi din proiectul nostru pentru România. Nu pot să nu remarc faptul că doamna Alina Gorghiu este foarte vocală acum pe subiectul alocaţiei copiilor, dar, în schimb, nu a fost deloc stingherită când ministrul liberal al Muncii de atunci a ales să se opună consecvent proiectului PSD de majorare progresivă a alocaţiei, proiect introdus de mine în Camera Deputaţilor în 2013, susţinut de peste 60.000 de semnături şi care prevede creşterea în etape a cuantumului alocaţiei până la suma de 200 de lei.

Mi-ar fi plăcut ca cei care folosesc acum tema măririi alocaţiilor în mod populist, strict pentru propriul câştig politic, să fi fost la fel de aprigi şi preocupaţi de această temă şi în 2013”,  a scris aceasta pe blogul personal.

”Din păcate, se pare că în acest nou PNL vorbele nu ţin cont de fapte şi de realităţi. Aşa cum am văzut şi în cazul Legii insolvenţei persoanelor fizice, unii liberali, printre care şi doamna Alina Gorghiu – membru în Comisia juridică din Camera Deputaţilor, dar care nu a participat la nicio şedinţă dedicată dezbaterilor pe această lege –, nu s-au împiedicat de adevărul că senatorii liberali au votat împotriva legii, ca să îşi asume apoi meritele”, a mai adăugat aceasta.