Preşedintele Traian Băsescu participă la Serbările naţionale de la Ţebea, judeţul Hunedoara, dedicate memoriei lui Avram Iancu. Şeful statului a fost primit cu huiduieli de mulţimea prezentă la festivităţi.

Serbările naţionale "Ţebea" 2013 sunt închinate memoriei lui Avram Iancu. La Complexul Istoric din Ţebea, comuna Baia de Criş, are loc ceremonialul public care cuprinde depuneri de coroane, slujba religioasă de pomenire, o evocare istorică şi mesajele autorităţilor.

Pe platoul destinat ceremonialului este interzis accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. De asemenea, în timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectând caracterul comemorativ al manifestării.

Pentru desfăşurarea manifestărilor de la Ţebea, traficul rutier va fi închis pe DN 76 km 38+500 – 38+600, în intervalul 14.00-14.30. Potrivit organizatorilor, închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea gărzii de onoare. Conform Prefecturii, situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare. Pe perioada restricţiei de circulaţie se va asigura doar deplasarea autovehiculelor destinate intervenţiilor de urgenţă, respectiv Ambulanţă, SMURD, ISU, Jandarmi, Poliţie.