PNL vede doar corupţii altor partide, iar pe cei din ograda proprie îi ţine la adăpost. A demonstrat-o şi la Ploieşti, Alina Gorghiu, liderul PNL, când a afirmat că pierd calitatea de membru persoanele condamnate definitiv. Mai mult "senzaţia" Consiliului Naţional al PNL a fost un parlamentar prahovean, care până în luna ianuarie a fost arestat preventiv.

Este vorba despre Mircea Roşca, fost lider al PNL Prahova, care a fost surprins de către jurnaliştii de la Realitatea TV la Consiliul Naţional al PNL de la Piteşti.

"Mircea Roşca, deputat PNL care a fost arestat preventiv, plasat în arest la domiciliu, iar apoi pus sub control judiciar, a venit sâmbătă, la lucrările Consiliului Naţiona PNL,  şedinţă în care au fost votate şi sancţiunile pentru membrii de partid care au probleme penale. Din fericire pentru Roşca, sancţiunile nu se aplică retroactiv. ", scrie Realitatea.net

"Mircea Roşca s-a aşezat chiar în primul rând, pe locurile destinate presei, iar până la începerea şedinţei a vorbit cu mai mulţi liberali, cărora le-a spus că îi face plăcere să îi vadă.

Roşca, arestat preventiv în luna noiembrie pentru de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit în favoarea unui văr al său şi a unui om de afaceri care l-a denunţat, a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a instanţei supreme, în ianuarie.

Roşca a fost trimis în judecată, pentru că ar fi cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat, 20.000 de euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, pentru ca firma denunţătorului să primească terenuri în oraş, va fi cercetat sub control judiciar. Judecătorii instanţei supreme au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Mircea Roşca.", mai notează jurnaliştii postului de televiziune.

De altfel, Roşca a îndeplinit funcţia de vicelider al Grupului PNL din Camera Deputaţilor până în luna decembrie 2014 (conform siteului oficial al Camerei), în ciuda faptului că în noiembrie a fost arestat preventiv.

E drept că Mircea Roşca nu a fost singurul liberal cu probleme penale prezent la Consiliul Naţional al PNL. În spatele Alinei Gorghiu şi a lui Vasile Blaga, chiar în prezidiu, a stat Adrian Semcu, fost lider al PNL Prahova, în prezent vicepreşedinte la nivel naţional al PNL, inculpat şi el în dosarul lui Mircea Roşca...

Dacă aceasta este alternativa pe care PNL o oferă în politica românească, atunci românii chiar au o mare problemă în ceea ce priveşte împrospătarea clasei politice!