Noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei va fi Sevil Shhaideh, secretar de stat în MDRAP, care va depune jurământul la ora 16.30, a declarat, miercuri, ministrul Telecomunicaţiilor, Sorin Grindeanu, lider al PSD Timiş.

Grindeanu a precizat că portofoliul de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va fi preluat de Sevil Shhaideh, din Constanţa, aceasta fiind secretar de stat în MDRAP. „Şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost amânată deoarece la ora 16.30 va depune jurământul noul ministru al Dezvoltării, este vorba de doamna secretar de stat Sevil Shhaideh.

Sevil Shhaideh are 50 de ani. Ea a fost director al Direcţiei Sisteme Informatice din Consiliul Judeţean Constanţa în perioada 1993-2007, apoi, până în 2012, a condus Direcţia Proiecte din CJ Constanţa. Aceasta a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru. Postul de ministru al Dezvoltării a rămas vacant după ce Liviu Dragnea a demisionat în 15 mai, în ziua în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Surse din PSD declarau că pentru postul de ministru al Dezvoltării sunt două propuneri - Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Ministrul demisionar al Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu comisarul UE pentru politici regionale, Corina Creţu, despre succesorul său la minister, astfel încât persoana care va fi nominalizată să aibă susţinerea tuturor.