Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dă, astăzi, verdictul în Dosarul Transformatorul, dosar în care este implicat şi Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

Oamenii politici şi avocaţi de renume au făcut tot felul de speculaţii în aşeptarea sentinţei, toată lumea vorbind despre condamnarea cu suspendare a vicepreşedintelui liber, dacă acesta ar demisiona înainte de decizia instanţei supreme.

Nici măcar colegii din PNL nu cred în achitarea lui Fenechiu, iar un lider liberal a declarat sub anonimat: „"Nu prea văd cum să scape Fenechiu. Eu am văzut dosarul şi absolut nici unul din martori nu i-a fost favorabil. Mai rar aşa ceva!".

Relu Fenechiu a încercat să dea impresia că nu este interesat de sentinţa din Dosarul Transformatorul şi şi-a convocat colegii de partid şi de Guvern la o petrecere, astăzi fiind şi ziua sa de naştere.

Social democraţii au anunţat, tot sub protecţia anonimatului, că liberalul a primit o ofertă „interesantă”: dacă demisionează va primi o sentinţă de doi ani cu suspendare, dacă nu magistraţii îl vor trimite pentru cinci ani după gratii.

În aşteptarea sentinţei, premierul Victor Ponta a anunţat că va prelua interimatul la ministerul Transporturilor dacă Fenechiu va fi condamnat, iar Crin Antonescu a afirmat că speră ca ministrul să fie achitat.

Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie poate fi atacată cu recurs.

 

Sursa: pesurse.ro