În plin război al declaraţiilor între liderii PSD şi PNL, social-democraţii încearcă să îngroape securea războiului. Liviu Dragnea a anunţat că PSD îl va susţine în continuare pe Crin Antonescu la funcţia de preşedinte al României, subliniind că în acordul USL nu este stipulată condiţionarea susţinerii liderului liberalilor de proiectul Roşia Montană

„PSD mai are motive să îl susţină pe Crin Antonescu la preşedinţie. Noi, când am înfiinţat USL - şi am avut şansa sau neşansa, nu ştiu, să fim printre cei patru oameni care am conceput acest proiect politic major - şi am scris acel acord al USL-ului acolo nu era trecută condiţionarea susţinerii lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al României de susţinerea dumnealui a proiectului Roşia Montană. Deci, nefiind trecută în acord nu se poate pune în discuţie susţinerea noastră pentru domnul Crin Antonescu la funcţia de preşedinte al României. Nu cred că se poate vorbi nici de o ruptură a USL. Sunt puncte de vedere diferite, abordări diferite. Poate a fost şi o comunicare defectuoasă între noi. (...) Noi ne-am aşteptat ca miniştrii PNL să informeze partidul cu informaţiile legate despre acest proiect şi poate acest lucru nu s-a întâmplat”, a explicat Dragnea.

El a precizat că la întâlnirea de joi a USL de la Senat, social-democraţii nu au reproşat liberalilor că au ieşit public cu declaraţia de a se respinge proiectul, înaintea unei discuţii în cadrul Alianţei.

„Azi nu ne-am întâlnit să ne reproşăm, pentru că atât de puţin timp avem la dispoziţie. Dacă la discuţiile astea lungi alocăm şi foarte mult timp pentru reproşuri nu mai ajungem la concluzii. Nu ne-am reproşat nimic, am căutat soluţii pentru ca procedurile în Parlament să meargă mai departe”, a spus Dragnea pentru Agerpres.