Arestul preventiv este un instrument prin care oamenii sunt terorizaţi şi determinaţi să declare şi fapte pe care nu le-au făcut, dar şi prin care anumite persoane îşi fac imagine, a afirmat Elena Udrea, precizând că include în această ultimă categorie în special pe şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Cred că s-a dat startul, acum constat că toţi care pot decide asupra libertăţii cuiva îşi doresc să-şi facă imagine prin acest arest preventiv, prin arestarea preventivă a celor care cad sub incidenţa legilor. Am văzut că şi ANAF, toată lumea, încearcă acum să aresteze, să-şi facă imagine cu acest nou instrument, arestarea preventivă, în condiţiile în care un om arestat preventiv, oricâtă satisfacţie aduce majorităţii cetăţenilor, este un om prezumtiv nevinovat. Nu pot să arestezi un om fără o judecată, fără o decizie preventivă, doar pentru că nu este o persoană populară. Acum văd că este o competiţie cine arestează mai mult: Kovesi, ICCJ. Nu cred că foloseşte acest arest preventiv decât pentru a teroriza oamenii şi pentru a-i determina fie să recunoască fapte pe care le-au făcut - şi atunci să spunem că ar exista o morală în presiunea care se face asupra lor - dar arestul preventiv este şi un instrument pentru a determna oamenii să spună lucruri pe care nu le-au făcut sau să spună despre cei care sunt ţinte, lucruri pe care procurorii au nevoie să le afle, să le ştie”, a spus Udrea, într-un interviu prin telefon la postul B1 TV.

Ea a precizat că prin persoane care urmăresc să obţină imagine se referă la Laura Codruţa Kovesi, arătând că, personal, nu exclude ca aceasta să candideze la un moment dat.

"Trebuie să recunosc că, ţintind către Elena Udrea, a ţintit corect din punctul de vedere al unei strategii de imagine. Recunosc şi îmi asum că nu am reuşit să echilibrez în opina publică imaginea mea, Eu consider că am fost un ministru foarte bun, dar, cu toate acestea, de multe ori tocurile şi poşetele au acoperit performanţa mea ca ministru. Să o arestezi pe Elena Udrea îţi aduce simpatia celor care o urăsc pe Elena Udrea. Doamna Kovesi, arestându-mă pe mine, în mod cert, am văzut din sondaje, a câştigat în popularitate. Ce ar avea de câştigat din această popularitate? Habar nu am. Nu ştiu dacă îşi propune să candideze vreodată, personal nu exclud", a adăugat Udrea.

Udrea anunţă că va depune la CEDO o plângere pentru condiţiile inumane din arest

Elena Udrea, eliberată recent din arest preventiv, a anunţat că va depune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) o plângere pentru faptul că, în arest, statul român nu asigură condiţii umane persoanelor lipsite de libertate.

Udrea a afirmat că oamenii ies din arest schimbaţi pe viaţă din cauza condiţiilor pe care sunt obligaţţi să le suporte.

Fostul ministru Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor şi plasată în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a decis definitiv, joi, înlocuirea măsurii arestului preventiv, în dosarul "Gala Bute".