Conducerea Penitenciarului Târgşor a aprobat cererea Elenei Udrea privind asigurarea unor măsuri sporite de protecţie, informează România TV. Măsura a fost luată după ce fostul ministru a anunţat că se teme pentru integritatea sa, după ce a primit o scrisoare de ameninţare în arest.

Elena Udrea a depus personal solicitarea privind paza sporită la Penitenciarul Târgşor, avocaţii săi explicând că fostul ministru se teme că una dintre deţinute chiar ar putea să o infecteze cu HIV, aşa cum a fost avertizată printr-o scrisoare. Între timp, la Penitenciarul Colibaşi se face anchetă pentru a se verifica dacă vreun deţinut a trimis scrisoarea.

Prin urmare, Elena Udrea a fost introdusă într-un program al persoanelor vulnerabile, întrucât ea intră mai des în contact cu alţi deţinuţi la Târgşor, decât o făcea în arestul Poliţiei Capitalei.

Elena Udrea, arestată preventiv în dosarul "Gala Bute", a fost transferată, joi, la Penitenciarul pentru femei de la Târgşor, loc în care au fost încarcerată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica, Udrea urmând să stea 21 de zile în carantină în secţia specială.

Ruxandra Dragomir, care a vizitat-o pe Elena Udrea la Penitenciarul Târgşor, spune că pentru prima dată de când merge la aceasta în arest a simţit că într-adevăr îi este greu, precizând că au putut vorbi doar din spatele unui panou de sticlă, printr-un telefon, şi că a fost degradant şi dezumanizant.

Elena Udrea s-a aflat în arestul central al Poliţiei Capitalei, dar a fost mutată zilele trecute la penintenciarul de femei Târgşor.

În timp ce se afla în arest, un puşcăriaş încarcerat în Penitenciarul Colibaşi i-a trimis Elenei Udrea o scrisoare în care îi spune că a primit comandă de la clanul Cămătarilor să o înţepe cu un ac infectat cu HIV.

Atacul ar fi urmat să aibă loc în momentul în care ea era transferată la instanţă. În plus, bărbatul, care susţine că are 42 de ani şi este încarcerat pentru răpire şi cămătărie, scrie că totul a fost comandat de Sile Cămătaru, care a fost dispus să dea 15.000 de euro.