Sărbătorile pascale i-au purtat noroc deputatului prahovean Mircea Roşca. Judecătorii instanţei supreme au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul parlamentatului prahovean.

De asemenea, magistraţii au dispus ca şi vărul deputatului PNL, Mircea Rotilă, să fie judecat sub control judiciar.

Cei doi vor fi judecaţi sub această măsură preventivă pe o perioadă de 60 de zile, timp în care trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi de libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi. De asemenea, ei nu au voie să depăşească limita teritorială a statului român fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, şi nici să comunice cu ceilalţi inculpaţi, martori, experţi şi părţi civile, implicaţi în dosar.

Mircea Roşca a fost trimis în judecată, în 17 februarie, de DNA, fiind acuzat că a cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat, 20.000 de euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, pentru ca firma denunţătorului să dobândească terenuri în oraş.

Mircea Roşca este judecat pentru trafic de influenţă dintre care una în formă continuată, precum şi pentru instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unor foloase necuvenite.

Alături de Mircea Roşca, în acelaşi dosar este judecat şi vărul său, Adrian Rotilă, pentru cumpărare de influenţă în formă continuată, complicitate la săvârşirea a patru infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unor foloase necuvenite, precum şi pentru două infracţiuni de dare de mită.

Dosarul lui Roşca se află în curs de soluţionare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mircea Roşca a fost arestat preventiv în luna noiembrie 2014, după ce plenul Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea prin care DNA cerea ridicarea imunitaţii pentru parlamentarul PNL, care la acel moment era preşedintele PNL Prahova. În luna ianuarie 2015, judecătorii ICCJ au decis ca deputatul prahovean să fie plasat în arest la domiciliu.